Скільки коштує збирання комп'ютерів в Україні

Що вибрати:

Купити вже зібраний системний блок чи замовити збирання комп'ютерів в Україні? Зібрати комп'ютер з нуля може бути вигідно і для інших завдань, але сьогодні для прикладу ми розглядатимемо збірку ПК під ігри.

Типовий ігровий ПК обійдеться вам у суму від 30000 до 50000 гривень. Однак якщо ви хочете запускати найновіші та найвимогливіші ігри на максимальних налаштуваннях, можливо, за складання комп'ютера в Києві доведеться заплатити близько 3 000 доларів. Остаточна вартість багато в чому залежить від того, що ви хочете отримати від своєї нової системи. Віртуальна реальність, наприклад, буде більш вимогливою, ніж розраховані на багато користувачів ігри на кшталт Dota 2 або Warzone. Ваші улюблені ігри та продуктивність, яку ви очікуєте, безпосередньо впливають на ціну.

Як оцінити, який ПК вам потрібний у 2021 році?

Вартість сучасних ПК має вкрай розмиті межі: можна купити офісний системний блок за кілька тисяч гривень, а можна зібрати ПК за ціною старої іномарки.

Перш ніж приступити до оцінки вартості комп'ютера, необхідно чітко сформулювати, для яких ігор використовуватиметься. Якщо ви граєте в ігри на кшталт Fortnite або League of Legends, ви можете розраховувати на середній цінник, зараз така збірка комп'ютера в Києві обійдеться в середньому в 40 000 гривень. Але якщо ви плануєте вести трансляції з іграми або хочете пограти у віртуальній реальності на високих налаштуваннях, вам знадобиться збирання з більшою потужністю.

Чи вигідно купувати готовий системний блок?

Ми рекомендуємо порівнювати ціни. Як тільки ви знайдете відповідний готовий ігровий ПК, перевірте вартість окремих частин. При складанні комп'ютерів на замовлення з аналогічних комплектуючих ви частіше отримаєте системний блок дешевше.

Як отримати максимум зі свого бюджету

Коли йдеться про те, скільки ви повинні витратити на ігровий ПК, немає універсальної відповіді. Багато любителів комп'ютерних ігор скажуть вам, що збирання комп'ютерів на замовлення починається з визначення вашого бюджету. Не обов'язково мати величезний бюджет одразу, адже ви можете покращити свій ПК у майбутньому.

Врахуйте, що недостатньо вибрати хороші комплектуючі окремо, оскільки:

  1. Існує два найбільші виробники процесорів — AMD та Intel, процессор подбирается исходя из выбора материнской платы. Не получится внедрить процессор от Intel в материнскую плату, с сокетом под AMD, и наоборот.
  2. Всередині лінійки кожного виробника є багато моделей, що відрізняються типом підключення та характеристиками. Тому не кожна материнка підійде під обраний процесор, як мінімум через тип підключення.
  3. Навіть вибір корпусу вимагає розуміння, як усе буде влаштовано всередині, оскільки комплектуючі відрізняються габаритами.

Краще довірити збирання ПК фахівцям ЕлекТех, адже вони знають про це все. Достатньо знати, навіщо вам комп'ютер і який ви виділили бюджет на його складання, а все інше вам розкажуть наші спеціалісти.

Написати коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Написати в чат
Заповніть форму